matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż
matzad:
[(2−x)/5]−(2x−1)/15=1−(x+3)/3
28 maj 07:40
Patronus:
[(2−x)/5]−(2x−1)/15=1−(x+3)/3 |*15 6−3x − 2x + 1 = 15 − 5x − 15 7 = 0 równanie sprzeczne => brak rozwiązań
28 maj 08:24