C
Ajtek:
Wyznacz:
∫3√5x+3 dx
27 maj 22:26
asdf: terownasiepieciksplustrzy
27 maj 22:27
Basia:
podstawienie
t = 5x+3
dt = 5dx
i masz
27 maj 22:28
Ajtek:
asdf że co
27 maj 22:28
Basia: te rowna sie piec iks plus trzy czyli t=5x+3
27 maj 22:32
Ajtek:
No tak, a ja z Enigmą kombinowałem
27 maj 22:33
Vizer: Lepiej od razu :
t =
3√5x + 3
t
3 = 5x + 3
2t
2 dt= 5 dx
Po co bawić się w ułamki.
27 maj 22:34
27 maj 22:35
Nika1410: Całkowanie przez podstawienie mnie nie obowiązuje (przynajmniej nie obowiązywało do tej pory)
i to dlatego nie umiałam tego zrobić. Ale jest spoko, odpaliłam teorię całkowania przez
podstawienie na matematyka.pisz.pl i rozumiem, dziękuję Ci bardzo
27 maj 22:36
Ajtek:
A skąd
2t
2 dt
27 maj 22:36
Nika1410: jesteście bardzo pomocni, dziękuję wam bardzo, naprawdę
27 maj 22:37
Vizer: Fakt ma być 3
27 maj 22:37
27 maj 22:38
Ajtek:
Krysickiego i Włodarskiego
Nika dostałą ode mnie jakoś w październiku

.
27 maj 22:39
Ajtek:
Co dalej robimy Urocza?
27 maj 22:39
Nika1410: to wiesz które, to którego zapisu nie ogarniam. asdf − serio? trochę hardcore. ale po takim
czymś z egzaminu piąteczka murowana
27 maj 22:42
Vizer: Jaki hardcor, toż to tylko Krysicki
27 maj 22:44
Ajtek:
Triviala brakuje tylko

. " I bez 100% z egzaminu mi nie wracaj"
27 maj 22:44
Ajtek:
Jadę, kolejny wątek

.
27 maj 22:44