matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
uczeń:
jak policzyć pochodną 1 i 2 rzędu f(xy)=x
√
y
27 maj 21:27
Vizer:
f'
x
=
√
y
x
f'
y
=
2
√
y
f''
xx
= 0
1
f''
xy
=
= f''
yx
2
√
y
x
f''
yy
= −
4
√
y
3
27 maj 21:34