matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi
Wiioolka:
Zbadaj monotonicznosc ciągu an o wyrazie a)a
n
= −3n+4
n+7
b) a
n
=
n+11
27 maj 21:25
Wiioolka:
może ktoś pomoże
* prosze.
27 maj 21:45
asdf:
tak, ale pierw swoje obliczenia
zbadaj a
n+1
27 maj 21:46
Wiioolka:
a
n
+
1=−3
n
+
1
+4
27 maj 21:53
Wiioolka:
n+8
a
n
=
n+12
27 maj 21:54
bezendu:
n+9
a
n
+
1
=
n+13
a
n
+
1
−a
n
=
n+9
n+8
−
...
n+13
n+12
27 maj 21:56