matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria!
patka:
wykaż, że jeśli α∊(180,270), to
√
1−cos
2
α
/1+cosα + 1+
√
1−sin
2
α
/sinα=0
27 maj 19:39
krystek:
√
1−cos
2
x
=IsinxI=−sinx
√
1−sin
2
x
=IcosxI=−cosx zapisz poprawnie zad −nie widać co jest mianownikiem
27 maj 20:32