matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
LOgarytmy
wr:
a).log
5
(3x)− log
5
(4y)=
2
b) lod
3
(5x)+log
3
=
x
2
c) log
6
x− 2log
6
(3y)=
1
d) 3log
2
5+
log
2
a=
2
x
e) log(6x)+ log
− log(2x
5
)=
2
3x
8
f) 2log
− log
−log3
2
x
27 maj 19:29
Janek191:
Np.
3x
a) log
5
3x − log
5
4y = log
5
4y
2
5 x
b) log
3
5x + log
3
= log
3
= log
3
2,5 x
3
x
2
2
x
2
itd.
30 maj 08:39
5-latek :
30 maj 09:54
5-latek :
I zalozenia ze liczba logarytmowana >0
30 maj 09:58