..
N: sprawdź, czy podane równości są tożsamościami trygonometrycznymi
cosα * (1/cosα − cosα) = sin2α
wytłumaczcie, prosze
27 maj 19:04
ICSP: Zaczynasz od Lewej strony i przekształcasz ją tak aby wyszła prawa.
27 maj 19:08
ICSP: albo oczywiscie zaczynasz od prawej i przekształcasz do lewej.
27 maj 19:09
Eta:
Dobre
ICSP .......
27 maj 19:12
Vizer: Wymnażając nawias w zasadzie samo wychodzi.
27 maj 19:13
agulka: | | 1 | | cosα | |
L=cosα( |
| −cosα)= |
| −cos2α=1−cos2α=sin2α=P |
| | cosα | | cosα | |
27 maj 19:19
ICSP: no i teraz jest mi smutno

Brakuje załozeń do dziedziny ale poza tym dobrze
27 maj 19:21
Eta:
27 maj 19:22