matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartość wyrażenia
Melitap:
Czy zrobione prze ze mnie zadanie jest prawidłowe? sinα/sin(90−α)*cosα/cos(90−α) = sinα/cosα * cosα/sinα = tgα * ctgα = 1
27 maj 18:20
pigor:
... tak . ...
27 maj 18:30
Melitap:
Dziękuję bardzo
27 maj 18:31