matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz x korzystając z własności logarytmów
manuela:
oblicz x korzystając z własności logarytmów : log
6
x = 3log
6
3 − log
6
15
27 maj 17:23
Eta:
log
6
x= log
6
3
3
−log
6
15 log
6
x= log
6
(27/15)
27
9
x=
=
15
5
27 maj 17:39