matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wiedząć,że
wiktoria:
Wiedząc,że log
3
x =
4
3
, oblicz log
3
(9*
3
√
x
7
)
27 maj 17:22
M:
19 gru 06:02
Jolanta:
x=3
4/3
(9*x
7/3
)=9*(3
4/3
)
7/3
=9*3
28\9
=3
2
*3
28/9
=3
2+3
1
9
log
3
3
5
1
9
=c 3
c
=3
5
1
9
c=5
1
9
Albo x=3
4/3
1
1
log
3
(9*
3
√
x
7
)=log
3
9+log
3
3
√
3
4/3 *7
=2+log
3
3
28/9
=2+3
=5
9
9
19 gru 10:06
wredulus_pospolitus:
albo tak jak chciał autor zadania:
7
28
1
log
3
(9*
3
√
x
7
) = log
3
9 + log
3
x
7/3
= 2 +
log
3
x = 2 +
= 5
3
9
9
19 gru 13:23
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick