
| 1 | ||
Równanie prostej AD: y = | *x +7 | |
| 2 |
| 1 | ||
y = | *x + 7 i y = 2 | |
| 2 |
| 1 | ||
2 = | *x + 7 ⇒ x = −3 | |
| 2 |
| xA + xC | −3 + xC | ||
= xS ⇒ | = 3 ⇒ xC = 9 | ||
| 2 | 2 |
| yA + yC | 2 + yC | ||
= yS ⇒ | = −1 ⇒ yC = −4 | ||
| 2 | 2 |
| 1 | 1 | 17 | ||||
y + 4 = | *(x −9) ⇒ y = | *x − | ||||
| 2 | 2 | 2 |
| 1 | 17 | |||
y = | *x − | y = 2 | ||
| 2 | 2 |
| 1 | 17 | |||
2 = | *x − | ⇒ x = 21 | ||
| 2 | 2 |
| 1 | ||
y = | *x + 7 y = −4 | |
| 2 |
| 1 | ||
−4 = | *x + 7 ⇒ x = −22 | |
| 2 |