liczenie w fizyce
hwdtel:
W zwojnicy o indukcyjności L gromadzi się strumień magnetyczny φ.
Oblicz energię własną prądu w zwojnicy
27 maj 07:24
Artur miast z mat to z telew:
To podobno W=∫φdI
| | 1 | | φ2 | |
ale φ=LI,czyli W=L∫IdI= |
| LI2 i podstawiając ponownie I2= |
| |
| | 2 | | L2 | |
27 maj 07:37
hwdtel:
Co ty mi tu wykręcasz się sianem,
masz tatusia dygnitarza ,żeby takie bzdety bezkarnie pieprzyć.
27 maj 08:03
hwdtel:
A to jest bezczelność,używać cudzego pseudonimu,Tak może postępować
tylko uprzywilejowane reżimowe dygnitarskie bydlę,których pełno w internecie,
karygodne(skrócić bydlaka o łapę w ramach sprawiedliwości ludowej)A poza
tym Arturek,bardzo dobrzeTo forum zupełnie zwyrodniało,to nie matematyka a
"kopanie piłki"−w stylu"sprawozdawców sportowych"Ty moderator,czyli webmajster
usuń tekst 27 maj 8.03,bo moje podejrzenie że jest on twojego autorstwa ,zmieni
się w pewność
27 maj 10:41
Mateusz:
Gosc ktory sam sobie odpisuje pod zmienionym nickiem przepisując rozwiązanie zadania ktore sam
wstawił, kogo obchodzi co ty "myślisz" czy ewentualnie co "pomyślisz".
27 maj 12:14
Obywatel:
Taki numer jak odpisywanie na swoje zadanie to nic(to w internecie istne chamstwo).
mające nawet pewne studenckie uzasadnieniePerfidni dygnitarze reżimowo telewizyjni ,
nie takich skromnych świństw świństw się dopuszczają.LIkwidowanie kont ,blokowanie
wpisów ,usuwanie niewygodnych treści,preparowanie zawdników w grach(to poza
forum)'przeinaczanie wypowiedzi,perfidna złośliwośc ,Czynienie wstrętów zwykłym
użytkownikom,czy po prostu bezczelna inwigilacja W INTERNET.A to wszystko dzięki
nieformalnym techniczym możlwościom.A więc nie bądź za bezczelny nasz "szachisto",
(piewco autentycznych bzdetów)bo nie wart jesteś aby ci Polak w pysk splunął(chociaż takiś
jędrny bandzior)
27 maj 12:55