matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zapisz wyrażenie w postaci potęgi liczby 2
Michał :
Mam problem w momencie w którym dochodzimy do mnożenia w liczniku:
32
4
√
4
= 2
5
* 2
1
2
5
√
16
Celowo nie pisałem mianownika. Niby powinno być 2
11
2
, ale jakoś nie może mi wyjść.
26 maj 22:51
Basia:
= 2
5+
1
2
= 2
10
2
+
1
2
= 2
11
2
26 maj 22:52
Michał :
Dziękuje.
26 maj 22:54