matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja max
Deska:
naszkicuj wykres funkcji f jeśli f(x)=max(−2,x+1)
26 maj 22:11
Basia:
−2 > x+1 x < −3 czyli dla x∊(−
∞
; −3) f(x) = −2 a dla x∊<−3;+
∞
) f(x) = x+1
26 maj 22:16
db:
max(−2,x+1)
22 maj 22:22