logarytm 64 z 8
AdHd: log
64 8= ?
pomocy miałem na poprawie takie zadano i nie mogłem tego rozwiązać i wiem że nie równa się 0 bo
był to błąd
26 maj 19:39
26 maj 19:40
Cusack: do której potęgi musisz podnieść 64 żeby dostać 8 ?
26 maj 19:40
AdHd: a mógł byś mi to jakoś wyjaśnić lub rozpisać z góry ci dziękuję
26 maj 19:41
bezendu:
641/2=√64=8
26 maj 19:41
Cusack: czyste lenistwo.
z definicji sobie rozpisz.
26 maj 19:42
bezendu:
26 maj 19:43
AdHd: a jak bym miał log16 2 =13
dobrze rozumuję ?
26 maj 19:47