matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby rzeczywiste.
ninna:
Oblicz: 9
−1
*27
−2
*
√
9
4
/(
1
9
)
2
26 maj 16:42
Basia:
1
1
podstaw 9=3
2
; 27=3
3
;
=
= 3
−2
9
3
2
i wykonaj działania na potęgach o tej samej podstawie uwaga:
√
a
= a
1/2
26 maj 16:53