stozek
nieszczesliwa: Przekrój osiowy stożka jest trójkątem równobocznym o polu 147dm2. oblicz pole podstawy i
wysokość stożka.
26 maj 15:55
Basia:

2r = a
a
2√3 = 4*147
| | 4*147 | | 4*147√3 | |
a2 = |
| = |
| = 4*49*√3 |
| | √3 | | 3 | |
a = 2*7*3
1/4 = 14*3
1/4
r = 7*3
1/4
P
p = πr
2 = 49
√3π
H
2 = a
2 − r
2
| | a2 | | 3 | | 3 | |
H2 = a2− |
| = |
| a2 = |
| *4*49*√3 = 49*3√3 = 49*33/2 |
| | 4 | | 4 | | 4 | |
H = 7*3
3/4 = 7
4√27
26 maj 16:14
MATI :d: HEJ CZY MOGĘ PROSIĆ ŁATWIEJSZĄ WERSJĘ BARDZIEJ ZROZUMIAŁĄ?
16 paź 16:32