matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnij tozsamosc
raka:
(cosAlfa/sinAlfa+tgAlfa)*sin
2
Alfa=tgAlfa Uzasadnij tozsamosc
26 maj 13:50
Eta:
Jeżeli tak ma być :
cosα
(
+tgα)*sin
2
α= tgα
sinα
cosα
sinα
cos
2
α+sin
2
α
L= (
+
)*sin
2
α=
*sin
2
α=
sinα
cosα
sinα*cosα
1
sinα
=
*sinα=
= tgα= P
cosα
cosα
26 maj 14:45