matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc bo nie wychodzi mi :(
Pikka:
Nalezy uproscic wyrazenie tak zeby wyszlo 2(x+1).
2x
4
+4x
3
+2x
2
x
3
+x
2
26 maj 11:37
Nienor:
2x
2
+4x+2
2(x
2
+2x+1)
2(x+1)
2
=
=
=2(x+1)
x+1
x+1
x+1
26 maj 11:42
Pikka:
Dzieki
26 maj 11:53