prosze o pomoc
on: w urnie jest 5 kul losujemy 3 razy bez zwracania
2 zielone i 3 czerowone
jakie jest prawdopodobienstwo wylosowania conajmniej 2 kul czerwonych ?
prosze o pomoc
26 maj 10:55
on: prosze
26 maj 11:00
Basia:
A=co najmniej 2 czerwone = (2 czerwone i 1 zielona) lub (3 czerwone i 0 zielonych)
i to są zdarzenia rozłączne
26 maj 11:02
on:
| | 2 | | 3 | | 2 | | 2 | | 2 | | 3 | | 2 | | 2 | | 3 | |
P(A)= |
| * |
| * |
| + |
| * |
| * |
| + |
| * |
| * |
| |
| | 3 | | 4 | | 5 | | 3 | | 4 | | 5 | | 3 | | 4 | | 5 | |
dobrze to jest ?
26 maj 11:27
Basia:
| | 42 | | 7 | |
dobrze; |
| = |
| = 0,7 |
| | 60 | | 10 | |
26 maj 11:30
on: Basia: u ciebie |A| wychodzi 13 ?
26 maj 11:39
Basia:
nie;
|A| = 3*2+1*1 = 7
26 maj 11:46
on: |Ω|=60
26 maj 12:04