układ rownan
oliwia: rozwiąż układ rownan
6x+5y=21
3y=ułamek 1/3+x
pilne
26 maj 09:07
Krzysiek : A czemu takie pilne . Piszesz dzisiaj sprawdzian?
26 maj 09:29
oliwia: egzamin teraz prosze
26 maj 09:36
oliwia: wyznacz miejsce zerowe funkcji f(x)=ułamek−1/3x+1
26 maj 09:38
Krzysiek : | | 1 | | 1 | |
tak ma byc to jesli tak − |
| x+1=0 to − |
| x=−1 to x= −1*(−3)=3 |
| | 3 | | 3 | |
Uklad rownan
6x+5y=21
| | 1 | |
3y= |
| +x drugie pomnoz przez 3 i dostaniemy 9y=3+3x |
| | 3 | |
i mamy taki uklad
6x+5y=21
9y=3+3x wyznacz x albo y z drugiego rownania i podstaw do pierszego .
Teraz juz musze uciekac
26 maj 09:56