rownania prostych
alusia: 1.okresl wzajemne połozenie
x2+y2−2x=0 i x2+y2+6y=0
2. napisz rownanie prostej
a. rownoleglej
b.prostopadlej
do danej prostej 2x−3y+5=0 przechodzacej przez punkt M=(0,−3)
prosze o pomoc bo zacmienia przed egzaminem dostalam
25 maj 20:42
25 maj 20:49
25 maj 20:50
25 maj 20:51
alusia: dziekuje drugie juz umiem ale 1 nie mam pojecia o co chodzi
25 maj 21:13
Eta:

o
1: x
2+y
2−2x=0
o
1: (x−1)
2+y
2=1 ⇒ S
1( 1,0) r
1=1
o
2: x
2+y
2+6y=0
o
2: x
2+(y+3)
2=9 ⇒ S
2(0,−3), r
2=3
odległość między środkami okręgów jest: |S
1S
2|=
√(1−0)2+(0+3)2=
√10
r
1+r
2= 4 ⇒
√10 <4 ⇒|S
1S
2|< r
1+r
2
okręgi mają dwa punkty wspólne ( przecinają się
25 maj 21:29
krystek: wyznacz środki i promienie tych okręgów
25 maj 21:29
krystek: Witajcie !
25 maj 21:30
Eta:
Hejjjj
krystek]

i

Gdzie byłaś?..... jak Cię nie było
25 maj 21:31
krystek: Leczyłam się ,trochę zwiedzałam i leniuchowałam − 3−tygodnie zbyt szybko minęły.
25 maj 21:34
Mila:
Witaj
Krystek, też pytałam wczoraj, ale chyba było zbyt późno na odpowiedź.
Miło, że jesteś.
25 maj 21:55
krystek: Serdecznie pozdrawiam i życzę Wam zdrowia

. Przepraszam Milu ,że nie zauważyłam.

,

.
25 maj 21:58