dodawanie i odejmowanie ułamków algebraicznych
Samanta: czy dobrze wykonałam dodawanie i odejmowanie ułamków algebraiczynych

x+3 1 x+3 5x−4
========== − ========= = ========== − ========= =
25x
2 −16 5x+4 25x
2 −16 25x
2 −16
25 maj 16:41
Samanta:
x+3 −5x+4 −4x+7
========= = ========
25x2 −16 25x2 −16
25 maj 16:43
asdf: ok
25 maj 16:43
Otsu: A 5x + 4 w mianowniku, to gdzie zjadłaś

XD
25 maj 16:44
Samanta: pomnozylam (5x−4 ) (5x+4)
25 maj 16:46
Otsu: ok, sorki ^^
25 maj 16:46
Samanta: no problem

dzięki za sprawdzenie
25 maj 16:48