matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica ciągów
Elwira:
Oblicz granice ciągów
3n
7
(n+1)
3
an=
(n
2
+2)
3
(2−n)
4
3n
8
+3
an=
(n+1)
3
(1−n)
5
25 maj 16:08
irena_1:
a)
n
10
*3(1+
1
n
)
3
3*1
a
n
=
→
=−3
n
10
*(1+
2
n
2
)
3
(
2
n
−1)
4
1*(−1)
25 maj 16:26
irena_1:
b)
n
8
*3(1+
1
n
)
8
)
3*1
a
n
=
→
=3
n
8
(1+
1
n
)
3
(
1
n
−1)
5
1*1
25 maj 16:29
ICSP:
a) = 3 (−1)
4
= 1 b) = −3 (−1)
5
= −1
25 maj 16:30
Elwira:
dzięki za pomoc
25 maj 16:34
irena_1:
ICSP− dzięki, odwrotnie zapisałam sobie te wykładniki
25 maj 16:36
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick