prosze o pomoc
kinga: Wyznacz najmniejszą i największą wartość funkcji w podanym przedziale:
f(x)=3x2+ √3x+1 <−1,1>
oraz
f(x)=pierwiastek z trzech 2x2−2x−2 <−3,1>
25 maj 15:01
Kaja: | | b | | √8 | |
xw=− |
| =− |
| =−U{√2{3}∊<−1;1> |
| | 2a | | 6 | |
f(−1)=4−2
√2
f(1)=4+2
√2
| | 4 | | 1 | |
f(−U{√2{3})=23− |
| +1= |
| |
| | 3 | | 3 | |
25 maj 15:06
25 maj 15:07
Kaja: drugie podobnie
25 maj 15:07
kinga: skąd ci się wzięło tam pierwiastek z osmu ? w wzorze jest peirwiastek z trzech.
25 maj 15:26
kinga: skąd ci się wzięło tam pierwiastek z osmu ? w wzorze jest peirwiastek z trzech.
25 maj 15:26
sabina: Zrobcie mi to jedno zadanie: wyznacz zbior wartosc oraz przedzialy monotonicznosci funkcji f.
f(x) = x2 + pierw z 2x
Bardzo prosze ,,,
25 maj 15:41