rozwiąż równanie
annie: Rozwiąż równanie (ta część potrzebna jest mi do rozwiązania zadania)
∫(od 0 do 1)c√xdx=1
∫c√xdx= c∫√xdx= cln|x| + c
i tu się pojawia problem z 0...
25 maj 14:43
Vizer: Od kiedy :
∫ √x dx = ln|x| + c ?
25 maj 14:47
annie: a słusznie! to wzór dla dx/x
W takim razie jakie powinno być tu rozwiązanie.
czy może:
∫√xdx= x do potęgi (1,5)/1,5+c
?
25 maj 14:57
Vizer: Dokładnie tak
25 maj 14:58
annie: Chyba czas na odpoczynek... Mieszają mi się podstawy

Dzięki wielkie
25 maj 14:59