.
asdf: A = {x: 10 ≤ x = 2n ≤ 20, n∊ N}
A = {10,12,14,16,18,20}
B = {x: x = 2n+1 ≤ 30, n∊ N}
B = {1,3,5,7,....,25,27,29}
C = {n: 15≤ n ≤ 40, n∊ n}
C = {15,16,17,...,38,39,40}
A ∪ B = {1,3,5,7,9, 10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21, 23, 25,27,29}
A ∩ B = ∅
A − B = A
B − A = B
A ∪ B ∪ C = {1,3,5,7,9, 10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22, 23,24, 25,26,27,28,29, 30,
31,...39,40}
C − A = C \ {16,18,20}
B ∩ C = {15,17,19,21,23,25,27,29}
tak?
24 maj 22:45
Eta:
A Ty co? ... do pierwszej klasy wróciłeś?
24 maj 22:47
asdf: kolega chcial zebym mu to wyslal to dalem tu − od razu do sprawdzenia bo mam tendencję do
pisania glupot o tej porze.
24 maj 22:51
asdf: ok, to takie chyba trudniejsze, jak udowodnić przez indukcję:
?
24 maj 22:53
Eta:
Coś chyba nie tak! k−k= 0 ?
24 maj 22:55
asdf: mam tak zapisane..ok to nastepne:
24 maj 22:58
24 maj 23:01
asdf: do tego wystarczy tylko to rozwinąć?
| n! | | n! | |
| = |
| |
| k!(n−k)! | | (n−k)!(n−k−n)! | |
L = P
24 maj 23:04
Vizer: Napisałeś, że dowód przez indukcję, więc chyba nie tak prosto
24 maj 23:05
asdf: no wlasnie..przez indukcje jak to zrobic?
24 maj 23:07
24 maj 23:08
asdf: dziękuje

sesja sie zbliza, więc człowiek uczy się więcej, niż wcześniej się uczył..
24 maj 23:16
asdf: tylko na tej stronie co podałaś tam też jest dowód, że L = P, a nie wprost indukcyjnie

(dla
n = 1..n ≥ 1).
25 maj 00:13