| 1 | ||
(41/4 + 25−0,5)(5−1 − ( | )3/2) = | |
| 2−1/3 |
| 1 | ||
= ((22)1/4 + (52)−0,5)( | − (((12)−1/3)3/2) = | |
| 5 |
| 1 | ||
= ((22)1/4 + (52)−0,5)( | − ((21/3)3/2) = | |
| 5 |
| 1 | ||
= (22 · 1/4 + (52 · (−0,5))( | − ((21/3 · 3/2) = | |
| 5 |
| 1 | 1 | |||
= (21/2 + | )( | − 21/2) = | ||
| 5 | 5 |
| 1 | 1 | |||
= −(√2 + | )(√2 − | ) = | ||
| 5 | 5 |
| 1 | 24 | |||
= −(2 − | ) = −1 | |||
| 25 | 25 |
| 1 | 1 | |||
41/4= 21/2 , 25−0,5= | , 5−1= | , | ||
| 5 | 5 |
| 1 | 1 | |||
(( | )−1/3)3/2= ( | )−1/2= 21/2 | ||
| 2 | 2 |
| 1 | 1 | 1 | ||||
(21/2+ | )( | − 21/2)= | −2= ......... | |||
| 5 | 5 | 25 |