matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdzicie ?
ola:
∫e
2x−1
= ∫e
2x
e
−1
= e
2x
(2x)' e
−1
(−1)' dobrze ?
24 maj 18:32
Nienor:
2x−1=z 2dx=dz
1
dx=
dz
2
1
1
1
I=∫e
z
*
dz=
e
z
+C=
e
2x−1
+C
2
2
2
24 maj 18:40