matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż
;):
Rozwiąż równanie 9−36x2=0 (3−6x)(3+6x)=0 (3−6x=0 ⋁ 3+6x=0) mm pytanie co dalej czy to 6x mam przenosić na lewą stronę?
24 maj 17:18
Janek191:
cd. 6 x = 3 ∨ 6x = − 3
1
1
x =
∨ x = −
2
2
−−−−−−−−−−−−−−−−−−
24 maj 17:44