matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodne cząstkowe pierwszego rzędu
toskaffka:
Oblicz pochodne cząstkowe pierwszego rzędu h(x,y) = 2x
3
* y
2
− 3xy
3
− 6y + 2
24 maj 11:47
Nienor:
∂ h
=6x
2
y
2
−3y
3
∂ x
∂ h
=4x
3
y−9xy
2
−6
∂ y
24 maj 11:54
toskaffka:
dziękuję
24 maj 11:57