Punkty sa wierzcholkami,podaj rownanie krzywej....
Rudy1795: Punkty A=(0,0), B=(2t,0), C=(0,2) są wierzchołkami trójkąta,w którym wysokość opuszczona z
punktu A i poprowadzona z punktu C przecinają się w puncie M. Podaj równanie krzywej,jaką
zakreśli ten punkt gdy t ∊ R+.
23 maj 23:02
aniabb: między "... z punktu A i
..... poprowadzona z punktu C ... " nie było czasem słowa
"środkowa"
24 maj 07:31
aniabb:

oczywiście tylko dla dodatnich x

y=1−
√1−2x2 dolna
y=1+
√1−2x2 górna
lub
parametrycznie:
24 maj 08:06