matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz
Joasiak11234:
Wyznacz pierwiastki wielomianu W(x)=(x2−4)(x+1)(x+5)
23 maj 21:37
PuRXUTM:
W(x)=0 ⇔ x
2
−4=0 v x+1=0 v x+5=0 x=2 v x=−2 v x=−1 v x=−5
23 maj 21:38