matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
w
s:
wartosc wielomianu w(x)=2x
2
−5x
2
+3x−2 dla x=−2 jest równa?
23 maj 21:08
NN:
W(−2)
24 maj 16:50
Jolanta :
podstaw za x −2 i wylicz
24 maj 19:08
ilovemud:
w(x)=2 *(−2)
2
−5−(−2)
2
+3*(−2)−2 w(x)=2*4−5*4−6−2 w(x)=8−20−8 w(−2)=−20
24 maj 19:11