matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
w
s:
wskaz wielomian ktorego pierwiastkami sa liczby −2,−1,1 a. q(x)=(x
2
+1)(x+2) b. q(x)=(x
2
−1)(x+2) c. q(x)=(x
2
−1)(x−2) d. q(x)=(x
2
+1)(x−2)
23 maj 20:52
Janek191:
Odp. b bo q( x ) = (x
2
−1)*( x + 2) = ( x + 2)*( x + 1)*( x − 1)
24 maj 11:04