matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Patryko:
POMOCY
wyznacz wzór ogólny ciągu geometrycznego jeśli
1
a)a
1
=
,q=2
8
⎧
a
2
=−27
b)
⎩
a
5
=−8
Nastepnie dla każdego z tych ciagow oblicz wyrazy a
6
i a
7
23 maj 20:43
Nienor:
A wzór na wyraz ogólny ciągu geometrycznego znamy
23 maj 20:43