rozwiaz równanie f(x)=|x^2-4x|+x=4
Madzik: rozwiaz równanie f(x)=|x2−4x|+x=4
23 maj 20:36
23 maj 20:38
Madzik: oki, spróbuje cos pokombinowac
23 maj 20:41
Nienor: 
Jak coś będzie nie wychodziło pisz.
23 maj 20:42
use: mozesz przenieść wszystko na jedna strone i policzyc miejsca zerowe tej funkcji czyli;
|x
2−4x|+x−4=0 x
2−4x=x(x−4)
czyli;
(|x
2−4x|+x−4) = x
2−3x−4 dla x∊(−
∞;0>u<4;
∞) [dla takich wartiosci modklu jest ≥0]
= −x
2+5x−4 dla x∊(0;4)
teraz wystarczy policzyc msc zerowe i psrawdzic czy wynik nalezy do dziedziny
23 maj 20:43
23 maj 21:05
huj: huj
24 mar 16:49
huj: sory missclick
24 mar 16:49