matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
w
s:
rozwiaz równanie: a). x
4
+6x
3
+5x
2
=0 b). x
3
−5x
2
−2x+10=0
23 maj 20:22
Ajtek:
a) x
2
(x
2
+6x+5)=0 b) x
2
(x−5)−2(x−5)=0 (x−5)(x
2
−2)=0
23 maj 20:24
s:
dziekuje
23 maj 20:28
Ajtek:
Rozwiąż to do końca
.
23 maj 20:30