matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykonaj dzielenie. odpowiedź podaj w najprostszej postaci
zacny:
a)
2x−6
x−3
:
x
4x
2
b)
x
2
−4
x+2
:
x+1
x
2
−1
c)
25−x
2
x−5
:
x
2
+2x+1
x+1
Proszę o pomoc.
23 maj 20:07
Janek191:
a)
2 x − 6
x − 3
2*(x −3)
4 x
2
:
=
*
= 8 x
x
4 x
2
x
x − 3
23 maj 20:14
Janek191:
a)
2 x − 6
x − 3
2*(x −3)
4 x
2
:
=
*
= 8 x
x
4 x
2
x
x − 3
23 maj 20:16
kio:
γαreeeeeeeeeeeeeee
16 gru 22:29