Rozwiąż równania i oblicz Δ i x1 i x2
Gosposia: 3(2x+2)= x2+5x
23 maj 18:43
Nienor: z czym problem
23 maj 18:44
Gosposia: Rozwiąż równania i oblicz Δ i x1 i x2
3(2x+2)= x
2+5x
2(x+3)=7−3x
2
3(x+1)=4−4x
2
5(x
2−2)=3x−8
2x(3x+2)=2
5(x−1)=−2x
2−2
2(x
2−1)=−3x
8(x
2=2)=19−5x
Pomóżcie ja muszę to mieć dziś, dziś, dziś

bedę wdzięczna
23 maj 18:49
Nienor: Ale czego nie umiesz
23 maj 18:50
Gosposia: Rozwiązać tego wszystkiego wszystko mi sie myli nie jestem dobra z wielomianów czy jaie to zwie
23 maj 18:56
Nienor: Ok. Rozwiążę pierwsze, a ty spróbujesz pozostałe.
a)
6x+6=x
2+5x
0=x
2+5x−6x−6
0=x
2−x−6
a=1, b=−1, c=−6
Δ=b
2−4ac
U ciebie:
Δ=(−1)
2−4*1*(−6)=1+24=25
√Δ=5
U ciebie
Lub
U ciebie:
Czyli x=−2 lub x=3
23 maj 19:00
Gosposia: dobra próbuje

dam znać zobaczymy czy dam radę
23 maj 19:08
Gosposia: A jak dam ci jeszcze jedno zadanie to nie będzie problemu?
23 maj 19:16
Gosposia: powiedz mi skąd wyliczyłes to a,b,c tak na " chłopski rozum bo wiesz jak mówiłam nic nie
kapejszyn z tego
23 maj 19:21
Nienor: Ogólnie w równaniach kwadratowych ax2+bx+c=0
23 maj 19:37