| 2 | ||
naszkicuj wykres funkcji f(x)= − | x +2, g(x)= If(x)I − 2 oraz h(x) = f(IxI) | |
| 3 |
| −2 | ||
1)[Z f(x)= | x+2 ]] | |
| 3 |
| −2 | ||
x=3, f(3)= | *3+2 =0 masz punkt (3,0) | |
| 3 |
| −2 | ||
x=−3,f(−3)= | *(−3)+2 =4, masz punkt (−3,4)( trzeci punkt dla sprawdzenia) | |
| 3 |
b)g(x)=|f(x)|
| −2 | ||
1) rysujesz wykres f(x)= | x+2 | |
| 3 |
| −2 | ||
g(x)=| | x+2 | różowy wykres | |
| 3 |
| −2 | ||
h(x)= | |x|+2 | |
| 3 |
| −2 | ||
1) rysujesz wykres funkcji: f(x)= | x+2 | |
| 3 |
| −2 | ||
h(x)= | |x|+2 czerwony wykres | |
| 3 |