proszę o pomoc
seba: w trapezie prostokątnym długość krótszej podstawy i wysokości są równe. Krótsza przekątna tego
trapezu ma długość 6√2 cm. Oblicz obwód tego trapezu jeżeli jego pole jest równe 48 cm.
23 maj 17:15
eldo ciongnie kogz:

d=6
√2
L
ABCD=48
tak tylko narysowałem, żeby można to było wyobrazić sobie sobie
23 maj 17:19
eldo ciongnie kogz: b=6
zapomniałem dodać
23 maj 17:20
agulka:

AB=a
BC=c
a=10
a=b+x
10=6+x
x=4
c
2=b
2+x
2
c
2=36+16
c
2=52
c=2
√13
V=a+2b+c=10+12+2
√13=22+2
√13=2(11+
√13)
23 maj 17:58