matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ROZWIĄZ RÓWNANIA
ELA:
X
3
+2X
2
−8X−16=0
3X+2
=2
X−1
23 maj 17:12
Jolanta :
x
2
(x+2)−8(x+2)=0 spróbuj dokończyć
23 maj 17:27
Krzysiek :
https://matematykaszkolna.pl/strona/155.html
zobaczyc rowniez na to
23 maj 18:54