23 maj 13:55
Mati_gg9225535: jakiśbłędny link podałeś, faktycznie na AGH dziwnie się przelicza
23 maj 13:57
23 maj 13:59
Nienor: Jak zapiszesz się na rekrutację i wpiszesz maturę samo ci policzy.
23 maj 14:00
alm: Dobra ale chciałbym wiedzieć wcześniej na co mogę liczyć. Dopiero 28 czerwca mam oficjalne
wyniki.
23 maj 14:01
Nienor: ≈760
23 maj 14:02
alm: Mi wychodzi 800. Jak to liczysz/szacujesz.
23 maj 14:03
wredulus_pospolitus:
ehhh ... 70% z rozszerzonej i nie może sie połapać w przelicznikach ... ehhh
i to właśnie powinien być podstawowy sprawdzian dla przyszłych studentów
23 maj 14:03
alm: Problemem jest zrozumienie o co chodzi im w zasadach. Nie zamieścili żadnego przykładu. Same
obliczenia to nie problem.
23 maj 14:06
Nienor: Matma:
N=70
G=70+2(70−30)=70+2*40=70+80=150
Ang:
J=90+70=160
W=4G+J=4*150+160=600+160=760
23 maj 14:15
wredulus_pospolitus:
alm − no i własnie o tym mówię −−− 'połapać się' = zrozumieć o co chodzi
obliczenia nigdy nie są trudne ... co innego ze zrozumieniem co się ma obliczyć
to taka 'złota myśl' która będzie Ciebie dopadała co pewien czas na studiach
23 maj 14:17
xxx:
e) Jeżeli kandydat zdawał na egzaminie maturalnym matematykę na poziomie podstawowym i
rozszerzonym to, jako ostateczna wartość składnika G przyjęty będzie wynik lepszy z wartości
wyliczonych według punktów b) i d).
b) G= 90 + 70 = 160
d) G= 150
czyli G= max(160; 150) =160
W= 160*4 + 160 = 800
23 maj 14:55
Vizer: 800 pkt będziesz miał
23 maj 15:40