całka
Jola: Prosze o pomoc w obliczeniu tej całki nieoznaczonej:
całka(e1/2*x2) dx
23 maj 12:49
Jola: pomoże mi ktos?
23 maj 13:03
wredulus_pospolitus:
masz policzyć:
∫ e
x2/2 dx
23 maj 13:10
wredulus_pospolitus:
życzę powodzenia ... wątpię by się znalazł prowadzący ćwiczenia, który by od tak tą całkę
rozwiązał
na bank źle przepisane
23 maj 13:11
hwdtel:
W rozwiązaniu możesz otrzymać przybliżenie:
| | √2 | | et | |
∫e12x2 dx [ 12x2 = t ]= |
| ∫ |
| dt |
| | 2 | | √t | |
| | fn(0)tn | |
i teraz et rozwijasz na szereg Mclaurina et =∑ |
| [n∊<0:∞)] |
| | n! | |
i otrzymujesz sumę której dowolną ilość wyrazów(do otrzymania dowolnego
przybliżenia) możesz scałkować
23 maj 13:35
Obywatel:
No,nie jest tak żle ,Kitajew chociaż szuja ,ale zna się na rzeczy,a zawsze się znajdzie jakaś
uprzywilejowana techniczne telewizyjna prostytutka ,która zdąrzy wtrącić swoje trzy grosze
Prawie zupełna ignorantka,ale co za kondycja inteligencka( akurat na ciężki kryminał)
23 maj 14:30