matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdzenie.prosta kanoniczna i para
Monika:
Napisać równanie prostej w postaci kanonicznej i parametrycznej l równoległej do wektora v=[−2,1,−3] i zawierającej punkt A(3,2,0)
x−3
y−2
z
=
=
−2
1
−3
x=−2t+3 y=t+2 z=−3t czy dobrze myślę?
23 maj 00:17
pigor:
...bardzo dobrze . ...
23 maj 00:22