2−3√2 | ||
b= | ||
2√2 |
3 | ||
c= | ||
2+√2 |
2√2+1 | ||
d= | ||
2(1−√2) |
5 | √2 | 5√2 | 10√2 | |||||
a) | * | = | = | |||||
√2 | √2 | 2 | 4 |
2−3√2 | 2√2 | 4√2−6 | 2√2−3 | |||||
b) | * | = | = | |||||
2√2 | 2√2 | 8 | 4 |
3 | 2−√2 | 6−3√2 | 6−3√2 | 12−6√2 | ||||||
c) | * | = | = | = | ||||||
2+√2 | 2−√2 | 4−2 | 2 | 4 |
2√2+1 | 2√2+1 | 2+2√2 | 4√2+2+8+2√2 | |||||
d) | = | * | = | |||||
2(1−√2) | 2−2√2 | 2+2√2 | 4−8 |
6√2+10 | ||
= − | ||
4 |
| |||||||||||||||||||||||||
= | |||||||||||||||||||||||||
4 |
|
| 1 | |||||||||||||||||||
= | = − | ||||||||||||||||||||
4 | 4 | 16 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |