prosze o dokladna pomoc plis
aniusia:: dana jest funkcja f(x)=1/x+1;
a) sporzadz wykres funkcji.
b) przesun wykres funkcjiio 2 jednostki w prawo wzdluż osi OX i o 1jednostkę w gorę wzdłuz osi
OY
c) podaj wzor funkcji z punktu b)
22 maj 23:09
Artur_z_miasta_Neptuna:
| | 1 | |
a) narysuj funkcję f(x) = |
| |
| | x | |
| | 1 | |
o jaki wektor musisz przesunąć ten wykres aby otrzymać f(x) = |
| |
| | x+1 | |
b) podążaj za ciosem z pkt (a)
c) podążaj za ciosem z pkt (b)
22 maj 23:15
aniusia:: gdybym ja jeszcze wiedziala jak to zrobic wogole tego nie rozumiem prosze pomusz mi
22 maj 23:18
23 maj 06:40