Trygonometria
Rafał1234: Dany jest trójkąt prostokątny ABC o kącie ABC=30 stopni .Najkrótszy bok trójkąta ma długość
12 Przeciwprostokątna tego trójkąta ma długosć......?
Wiadomo ze α = 4 jest krótszą przyprostokątną w trójkącie prostokątnym ,zaś jeden z kątów
ostrych ma mare 60 stopni . Przeciwprostokątna tego trójkąta ma długosc....?
Wartość wyrażenia W=sin2x−cos2x dla x =60 jest równy
22 maj 21:42
Rafał1234: .
22 maj 22:06
irena_1:
1.
c=24
2.
c=8
3.
| | √3 | | 1 | | 3 | | 1 | | 2 | | 1 | |
W=sin2600−cos2600=( |
| )2−( |
| )2= |
| − |
| = |
| = |
| |
| | 2 | | 2 | | 4 | | 4 | | 4 | | 2 | |
22 maj 22:08