zadanie
Paula: Proszę o pomoc



oblicz pole trójkata równobocznego ABC jesli /AC/=6,/AB/=4 kat BAC =30 stopni
22 maj 20:45
edyta: trójkąt równoboczny i ma boki różnej długości
22 maj 20:46
Artur_z_miasta_Neptuna:
pomyśl trochę
otwórz książkę na stronie ze wzorami na pole trójkąta
wybierz ten wzór do którego masz dane ... oblicz pole ... koniec zadania
22 maj 20:46
Eta:
Napisz porządnie treść zadania !
22 maj 20:46
Piotr:
Dobre, równoboczny o różnych bokach i kącie 30
o
22 maj 20:47
studencina: równoboczny nie powinien miec wszystkich kątów 60 stopni?
22 maj 20:47
Paula: oblicz pole trójkata ABC jesli(tak powinno byc)przepraszam za pomyłke
22 maj 20:58
22 maj 21:00
Paula: dzieki Piotr obliczyłam.
22 maj 21:07